Ismét problémák, többnapos leállás a Hetényi egyes ügyeleteinél

Megosztás

Júniusban érdemes előre készülnünk rá, hogy sem neurológiai, sem stroke ügyelet nem lesz a szolnoki Hetényi Géza kórházban, sőt, egy hétig az arc- és állkapocs sebészeti ügyeleti ellátás is szünetelni fog. Az ok: humánerőforrás-hiány.

A megyeszékhely egyik kórházának problémái nem újkeletűek, decemberben például az urológiai fekvőbeteg osztállyal volt komoly probléma. Emellett a Jászság fővárosában, Jászberényben szintén ehhez hasonló akadályokkal küzd a Szent Erzsébet Kórház.

A Magyar Hang információi szerint a következő hónapban három napon át nem lesz neurológiai és stroke ügyeleti ellátás, illetve egy hétig az arc- és állkapocs sebészeti ügyeleti ellátás is szünetel. Akinek a szóban forgó időszakban mégis ilyen jellegű gondjai lennének, mehet a fővárosba, Kecskemétre, vagy Debrecenbe.

„Bár a kijelölő határozatok indoklásában egyaránt az szerepel, hogy a személyi feltételek „átmeneti hiánya” miatt nem tudják biztosítani az ellátást, ez az átmeneti hiány az NNK korábbi határozatai alapján már inkább rendszeresnek mondható” – írja a lap.

Megemlítik, áprilisban és májusban a stroke, a neurológiai ügyelet és az arcsebészet is szünetelt egy-egy napra, ráadásul a tüdőgyógyászat ugyanis az idei évben már ki sem fog nyitni Szolnokon.

Kép: Mészáros János/MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek